Selecteer een pagina

De pareo is al jarenlang populair bij zonliefhebbers over de hele wereld! Dit geliefde strand artikel komt oorspronkelijk uit Tahiti en is een soort omslagdoek. Het kledingstuk is onder andere verwant aan de Maleise sarong, de Samoaanse lava-lava en de Tongaanse tupenu. Maar ook de oorspronkelijke bewoners van Hawaï en Fiji zijn fan van de pareo. De doek kan op verschillende manieren worden gedragen en is daarom geschikt voor ieder zomers moment!

In deze blogpost laten we je een aantal manieren zien hoe je een pareo kan dragen. Maar de mogelijkheden zijn eindeloos, dus wees zeker niet bang om zelf op onderzoek uit te gaan en je eigen favoriete manier te vinden voor dit veelzijdige kledingstuk!

1. Lange rok

De meest bekende manier om de pareo te dragen is om deze te dragen als lange omslagrok. Houd de doek volledig uitgevouwen achter je vast aan de twee bovenste punten en haal deze rondom je taille langs naar voren. Knoop de twee punten aan elkaar vast en de eerste manier van het knopen van de pareo is klaar!

2. Korte rok

Liever een korte rok? Ook dat is mogelijk met een pareo, namelijk op de volgende twee manieren:

  1. Knoop de pareo op dezelfde manier als staat beschreven bij de manier van de lange rok. Begin nu echter met een dubbel gevouwen pareo. Hierdoor is de pareo de helft korter en schijnt deze minder door, door de dubbele stof.
  2. Vouw de pareo eenmaal dubbel en houd de dicht gevouwen kant naar boven. Begin op een heup en wikkel de pareo twee keer rond je middel. Neem hierna de uiteindes en draai deze een halve slag van je af, zodat er een twist ontstaat aan de voorkant van het rokje. Het bovenste uiteinde heb je nu in je onderste hand vast, en het onderste uiteinde in je bovenste hand. Wikkel het laatste stuk van het rokje verder om je heen en maak de bovenste punt vast in de tailleband. De onderste punt hangt los naar beneden.

3. Topje

Ook voor het maken van een topje is de pareo uitermate geschikt! Vouw de doek dubbel en houd deze achter je vast, met de gevouwen kant naar boven. Breng de doek naar voren (bovenrand zit net boven de boezem) en vouw deze kruislings boven je borsten langs. Breng nu de gekruiste punten weer terug achter je rug. Knoop de twee uiteindes op je rug. Trek vervolgens de voorste laag van de doek, die over je borsten zit, uit elkaar (naar beneden over je borsten). Hierdoor ziet de top er mooier uit en blijft deze beter zitten.De pareo kan ook op verschillende manieren tot een jurk worden getransformeerd. Benieuwd hoe je dit kunt doen? Dat lees je in onze blogpost van volgende week!