Selecteer een pagina

In de blogpost van vorige week kon je al een aantal manieren lezen om een pareo te dragen. Heb je die blog nog niet gelezen? Klik dan hier. In de blogpost van deze week laten we je zien hoe je je pareo op verschillende manieren om kunt toveren tot een jurkje. Perfect om te dragen over je favoriete bikini of badpak tijdens een wandeling over de boulevard!

1. Strapless jurk

Houd de pareo volledig uitgevouwen achter je en vouw de bovenste twee uiteindes over je borsten heen naar voren. Kruis de twee uiteindes over elkaar heen en vouw ze weer naar achteren, naar je rug. Maar een knoopje op je rug om de uiteindes vast te maken. Vouw nu aan de voorkant de stof over je borsten heen en je eerste jurkje is af!

2. Schouder jurk

De pareo kan je vastknopen om een jurk te krijgen waarbij maar één schouder bedekt is.
Houd de pareo volledig uitgevouwen achter je en vouw de bovenste twee uiteindes over je borsten heen naar voren. Vouw de rechter punt onder je linker oksel naar de linker schouder toe. Ditzelfde doe je hierna met de linkerpunt. De twee uiteindes komen elkaar vervolgens bovenop de linker schouder tegen. Maak hier een knoop en je jurk is af. Met deze manier wordt je linker schouder bedekt. Voer de stappen omgekeerd uit als je je rechter schouder wil bedekken.

3. Halter jurk

Een halter jurk kan je op verschillende manieren krijgen:

  1. Houd de pareo volledige uitgevouwen achter je en vouw de bovenste twee uiteindes over je borsten heen naar voren. Kruis de uiteindes vervolgens met elkaar en breng de punten in je nek bij elkaar. Leg een knoop met de stof in je nek en de jurk is af
  2. De tweede manier om een halter jurk te maken lijkt op de strapless jurk. Volg de stappen van de strapless jurk, maar in plaats van dat je de punten naar achteren brengt en vastknoopt op je rug breng je ze boven en knoop je ze achter in je nek aan elkaar.
  3. De laatste manier om je jurk als halter model te dragen gaat als volgt. Begin weer met de pareo volledig uitgevouwen achter je en haal de bovenste twee uiteindes naar voren over je borsten heen. Draai vervolgens de punten 1 keer helemaal om elkaar heen, zodat er op de boezen een twist ontstaat. Breng de uiteindes nu naar boven en knoop de pareo in je nek aan elkaar.