Iedere vrouw heeft een eigen lichaamstype. Zo heeft de ene vrouw een volle boezem en smalle heupen terwijl de ander de meeste rondingen heeft rondom haar billen en buik met een kleinere cupmaat. Om je lichaam het mooist uit te laten komen is het aan te raden om je te kleden naar dit lichaamstype. Niet alleen met kleding maar ook bij het kiezen van lingerie kan er rekening worden gehouden met je lichaamstype om zo de perfecte lingerie voor jouw figuur te vinden! In deel één over dit onderwerp leggen we je alles uit over de twee bekendste lichaamstypes, geven we je een aantal voorbeelden van bekende vrouwen met deze lichaamstypes én kun je lezen welke lingerie het mooist bij jouw figuur staat!

 

Peer

We beginnen meteen met het meest voorkomende lichaamstype onder de Nederlandse dames; de peer! Vrouwen met dit type lichaam zijn aan de onderkant breder dan aan de bovenkant. De heupen (en bovenbenen) hebben het meeste gewicht en de armen, boezem en schouders zijn wat smaller. Bekende vrouwen met dit figuur zijn o.a. Jennifer Lopez en Christina Aguilera.

Leg bij het dragen van lingerie de nadruk op je smalle taille en kies voor een tailleslip. Dit type slip valt hoger in de taille, zoals de naam al aangeeft, en stopt op je dunste punt. Kies bijvoorbeeld voor deze zwarte tailleslip uit de Divine Vision serie van Felina. De slip is effen zwart en heeft verticale mesh strepen. Door de slip te combineren met een top met extra details, zoals bij deze bijpassende bh, wordt de aandacht van je heupen afgeleid en lijkt de bovenkant wat voller!

 

Zandloper

Het zandloper figuur wordt ook wel het ideale vrouwen figuur genoemd. Hierbij zijn de heupen, boezem en schouders in evenwicht en is de taille smal. Heb jij, net als Kim Kardashian en Scarlett Johansson, dit figuur? Dan heb je geluk, want bij dit lichaamstype staat de meeste lingerie prachtig! Let er wel op dat je je boezem goed ondersteunt met een beugel en/of voorgevormde cups.

Kies bijvoorbeeld voor deze beugel bh uit de Deauville serie van PrimaDonna. De bh heeft niet voorgevormde driedelige cups die de borsten steun en comfort bieden. De bh is te combineren met verschillende bijpassende slips. Kies bijvoorbeeld voor deze short of string.

 

Houd onze site zeker in de gaten want volgende week lees je hier deel twee, met daarin de andere drie meest voorkomende lichaamstypes!