Er zijn veel verschillende soorten lichaamstypes. In het eerste deel rondom het thema lichaamstypes kon je lezen over het peer en zandloper figuur. Deze post gemist? Klik hier en ga er direct naartoe. In de post van vandaag lees je alles over de figuren appel, rechthoek en omgekeerde driehoek.

 

Appel

Vaak wordt er gedacht dat alleen vollere vrouwen een appel figuur kunnen hebben, dit is echter niet waar! Het appel figuur komt, net als alle andere lichaamstypes, bij alle kledingmaten voor. Kenmerken van het appel type zijn een volle boezem, hoge en niet duidelijk zichtbare taille en prachtige slanke benen en heupen. Bekende vrouwen met dit lichaamstype zijn bijvoorbeeld Hilary Duff, Lindsay Lohan en Drew Barrymore.

Breng de aandacht naar je benen door te kiezen voor een slip met details op de heupen, zoals deze St. Tropez slip uit de Joyau Eternel serie van Aubade. De slip is te combineren met de bijpassende plunge bh.

 

Rechthoek

Vrouwen met een rechthoek figuur hebben een recht en evenwichtig lichaam, waarbij het boven- en onderlichaam naar verhouding even breed zijn. Ook is de taille minder zichtbaar en hebben deze vrouwen mooie slanke benen. Bekende vrouwen als Mila Kunis en Kate Moss hebben hetzelfde figuur.

Om de illusie van meer rondingen te creëren kan je kiezen voor een bh met voorgevormde en/of push-up cups én een slip met details op de heupen. Een mooie set die bij jouw lichaamstype past is er een uit de Anna serie van Marie Jo. Deze bh heeft voorgevormde hartvormige cups met kanten versieringen bij de schouderbandjes. Combineer de bh met de bijpassende rioslip, met details op de heupen. Door de hoge beenuitsnijdingen van een rioslip model lijken je benen optisch langer én slanker!

 

Omgekeerde driehoek

Dit figuur is het omgedraaide van een peer figuur. Vrouwen met dit figuur hebben een breder bovenlichaam, brede schouders en een vollere boezem (niet altijd), dat taps toeloopt. De taille en heupen zijn in vergelijking een stuk smaller. Dit lichaamstype wordt ook wel het sporterfiguur genoemd omdat dit atletische lichaam vaak in de sport wereld wordt gezien. Maar denk bij dit figuur ook aan vrouwen als Demi Moore en Cameron Diaz.

Ook bij dit lichaamstype is het mooi om de nadruk te leggen op je onderlichaam door dit in evenwicht te brengen met het bovenlichaam. Dit kan je doen met een slip die wat hoger op de heupen gedragen kan worden, zoals met deze string uit de Christy serie van Marie Jo. Door de vorm van de string kan deze aan de zijkanten wat hoger worden opgetrokken, wat de rondingen benadrukt. De kanten details geven een lieflijke touch. Combineer de bh met de bijpassende balconette bh voor een matchende set.