Iedere vrouw heeft een eigen lichaamstype. Zo heeft de ene vrouw een volle boezem en smalle heupen terwijl de ander de meeste rondingen heeft rondom haar billen en buik met een kleinere cupmaat. Om uw lichaam het mooist uit te laten komen is het aan te raden om u te kleden naar dit lichaamstype. Niet alleen met kleding maar ook bij het kiezen van lingerie kan er rekening worden gehouden met uw lichaamstype om zo de perfecte lingerie voor uw figuur te vinden! In deel één over dit onderwerp leggen we u alles uit over de twee bekendste lichaamstypes, geven we u een aantal voorbeelden van bekende vrouwen met deze lichaamstypes én kunt u lezen welke lingerie het mooist bij uw figuur staat. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Peer

We beginnen meteen met het meest voorkomende lichaamstype onder de Nederlandse dames; de peer! Vrouwen met dit type lichaam zijn aan de onderkant breder dan aan de bovenkant. De heupen (en bovenbenen) hebben het meeste gewicht en de armen, boezem en schouders zijn wat smaller. Bekende vrouwen met dit figuur zijn o.a. Jennifer Lopez en Christina Aguilera.

Leg bij het dragen van lingerie de nadruk op uw smalle taille en kies voor een tailleslip. Dit type slip valt hoger in de taille, zoals de naam al aangeeft, en stopt op het dunste punt. Ga bijvoorbeeld voor de tailleslip uit de Madison serie van PrimaDonna. Dit seizoen is de serie uitgevoerd in de kleur Bronze; een prachtige dierenprint op een bruine basis met kanten details. Door de slip te combineren met een top met extra details, zoals bij deze bijpassende plunge bh, wordt de aandacht van de heupen afgeleid en lijkt de bovenkant wat voller!

 

Zandloper

Het zandloper figuur wordt ook wel het ‘’ideale’’ vrouwenfiguur genoemd. Hierbij zijn de heupen, boezem en schouders in evenwicht en is de taille smal. Heeft u, net als Marilyn Monroe en Scarlett Johansson, dit figuur? Dan heeft u geluk, want bij dit lichaamstype staat de meeste lingerie prachtig! Let er wel op dat u de boezem goed ondersteunt met een beugel en/of voorgevormde cups. Een bh die perfect bij dit lichaamstype past is deze beugel bh uit de Deauville serie van PrimaDonna. De bh heeft niet voorgevormde driedelige cups die de borsten steun en comfort bieden. De bh is te combineren met verschillende bijpassende slips, zoals deze string.

 

Houd onze site zeker in de gaten want binnenkort leest u hier deel twee, met daarin de andere drie meest voorkomende lichaamstypes!