Niets is zo mooi als een gloednieuwe bh. De cups zijn nog perfect rond, de elastieken zijn niet uitgerekt en de pasvorm is hemels! In onze winkel krijgen we van veel vrouwen vaak de vraag hoelang je een bh kan dragen en wanneer het tijd is voor een nieuwe bh? Het is echter moeilijk om dit uit te drukken in een aantal maanden. Het ligt er namelijk aan of dat je iemand bent die dezelfde bh regelmatig draagt omdat je bijvoorbeeld maar 2 of 3 bh’s hebt of dat je heel veel bh’s hebt en iedere bh dus maar een enkele keer draagt. Al met al is het dus lastig om te zeggen dat je je bh naar een bepaalde tijd weg moet doen. Om je toch te helpen met het uitzoeken en wegdoen van je oude bh’s hebben we een aantal handige tips opgesteld om erachter te komen of je lievelings bh nog even mee kan, of dat het echt tijd is om er afscheid van te nemen!

1. Uitgelubberde stof

Zoals bij vrijwel alle kledingstukken kan ook lingerie na een tijd steeds losser gaan zitten. De stof wordt dunner, het elastiek is uitgelopen en je borsten krijgen niet meer de volledige ondersteuning zoals de bh deze aan het begin gaf. Wanneer dit het geval is, is het echt tijd voor een nieuwe bh. Je zal merken dat een nieuwe bh weer zit als gegoten en je lekkerder in je vel zal gaan zitten!

2. Vale kleur

Zoals je in onze blogpost met wastips kon lezen is het erg belangrijk om je bh na een aantal draagbeurten weer goed schoon te wassen. Op deze manier gaat je bh namelijk langer mee en blijft deze langer mooi. Was jouw bh knalroze of felrood toen je haar kocht, maar is deze kleur langzaamaan steeds doffer geworden? Of lijkt je ooit zo zwarte bh nu donkergrijs? Dan is dit een teken dat je je bh met veel liefde hebt gedragen (en goed hebt gewassen;)). Maar tegelijkertijd geeft dit aan dat je bh toe is aan vervanging! Ook bij verkleuringen op de bh door bijvoorbeeld deodorant is het tijd voor nieuwe lingerie.

3. Verkeerde maat

Door de maanden heen kan er veel gebeuren. Je valt af of komt juist wat meer aan. Wat de reden ook is; wanneer je kledingmaat verandert is de kans groot dat dit ook geldt voor je bh maat! Je oude bh is bij een grote verandering in gewicht dan ook toe aan vervanging. Laat je bh maat daarom regelmatig checken in een lingeriespeciaalzaak. Onze medewerksters zijn hierin gespecialiseerd en staan altijd voor je klaar om de perfecte bh te zoeken voor bij jouw lichaam.

4. Prikkende beugel

Deze laatste tip is wellicht voor sommige overbodig, maar we kunnen het niet vaak genoeg benadrukken. Als je beugel dóór de stof van je bh prikt valt dit niet meer te repareren en moet je je bh zo snel mogelijk in de prullenbak gooien. Gebruik dit juist als een goed excuus om een mooi en verleidelijk nieuw setje lingerie voor jezelf te kopen!