Niets is zo mooi als een gloednieuwe bh. Volg onze onderstaande wastips om uw bh nog langer zo goed als nieuw te houden!

Met de hand
De beste manier om uw bh te wassen is het wassen met de hand. Dit is namelijk de meest voorzichtige manier om uw lingerie onbeschadigd schoon te krijgen.

  1. Vul een teiltje met handwarm water, dit is een temperatuur van rond de 37°. Wanneer u de bh warmer dan dit wast kan de stof en het elastiek aangetast worden.
  2. Maak gebruik van een mild fijnwasmiddel en skip de wasverzachter. Dit is de mildste manier om uw bh schoon te krijgen. Uw bh is gemaakt van delicaat materiaal, behandel het ook op deze manier.
  3. Het daadwerkelijke wassen van de bh doet u op de volgende manier; leg de bh in het water en wrijf voorzichtig over de cups en de rest van de bh. Laat de bh vervolgens zo’n 5 minuten in het water weken en herhaal deze stap.
  4. Vouw de cups in elkaar en knijp de bh voorzichtig uit zodat deze niet meer druppelt.
  5. Laat de bh drogen op een wasrek of een handdoek. Hang de bh niet op wanneer deze nog nat is! Door al het water wat in de bh zit zullen de bandjes uitrekken. Ook zal het gebruik van wasknijpers niets goeds doen voor uw bh.

Met de wasmachine
Zoals we hier boven al vertelde is een handwas de beste manier om een bh te wassen. Maar wij begrijpen als geen ander dat dit niet voor iedereen een favoriet klusje is om te doen. Daarom is het ook mogelijk om de bh te wassen in een wasmachine, mits u zich aan de volgende tips houdt.

  1. Maak gebruik van een waszakje. De cups van een bh zijn zeer delicaat en kunnen snel vouwen oplopen. Sluit de haakjes van uw bh en stop uw lingerie in het waszakje. Dit is ook nog eens beter voor uw wasmachine; op deze manier kunnen de haakjes van de bh niet blijven haken in de wastrommel.
  2. Net zoals met de hand was is het belangrijk om gebruik te maken van een mild fijnwasmiddel en te wassen zonder wasverzachter.
  3. Stel uw wasmachine in op een fijnwasprogramma op 30° met een maximaal aantal toeren van 600 per minuut.
  4. Vul de wastrommel tot maximaal 1/3 met andere kleding. Hiermee voorkomt u dat de bh wordt geplet en alsnog vouwen oploopt. Stop ook geen zware handdoeken, badjassen, dekbedovertrekken of andere grote stukken stof in de wasmachine waarin uw bh verwikkeld kan raken.
  5. Als de wasmachine klaar is stopt u de bh niet in de wasdroger maar laat u ze drogen op een wasrek of een handdoek.

Wanneer de bh’s gewassen en opgedroogd kunt u ze neerleggen in uw kledinglade. Let er hierbij op dat u de bh’s in elkaar schuift zodat er geen vouwen in de cups kunnen ontstaan!