De lente is begonnen dus de voorjaarscollectie hangt alweer in de winkel. Dit seizoen leggen onder ander Marie Jo en PrimaDonna de fans van rijke kleuren echt in de watten. Voor mensen die van een kleurtje houden, of dames die iets te veel basiskleuren in de lingerielade hebben liggen, wordt dit seizoen top! Maar welke kleur past nu eigenlijk bij jouw huidskleur en welke flatteert jouw huid totaal niet? Ken jij jouw kleurtype?

Hier vind je tips voor welke bh je kan kiezen bij jouw kleurtype. Voor meer vragen omtrent de juiste bh, kun je altijd contact opnemen met een van onze professionals. Er zijn namelijk talloze mogelijkheden, maar we bespreken hier de meest voorkomende!

1. Lichte ogen en huid

Dames met lichtgrijze of grijsgroene ogen en een frisse, licht blekere huid behoren tot onze eerste groep. Met jouw haarkleur van asblond tot asbruin behoor je tot de zomertypes. Jij straalt vooral in zachtere kleuren, met een frisse en koele ondertoon zoals pastel.
Bekende zomertypes zijn bijvoorbeeld Claudia Schiffer en Kate Winslet. Maar welke collecties passen nu het best bij jou? De ideale collectie voor jou is de Marie Jo Elis in de kleur Fleur de Printemps. Maar ook de Deauville serie van PrimaDonna, in de kleur Silky Tan, zal prachtig kleuren bij jouw huid!

2. Olijfachtige huid, donkerbruine of blauwe ogen

Heb jij een olijfachtige of rozige huidskleur met donkerbruin of blauwe ogen, en heb je een donkere haarkleur die contrasteert met je lichtere huidskleur? Dan pas je perfect in onze tweede groep: de wintertypes. De kleuren die perfect bij jouw huidskleur passen zijn pittige kleuren met een koele ondertoon, of juist de basic kleuren. Denk hierbij vooral aan wit, zwart en fuchsia.
Bekende wintertypes zijn bijvoorbeeld Juliette Binoche en Angelina Jolie. Een wintertype straalt dus in witte en zwarte kleuren en daarom passen de volgende collecties perfect bij jouw huidskleur: de Luxurious serie van Mey in de kleur Champagne, en de Sophora serie van PrimaDonna in de kleur Black.

3. Lichtblauwe of -bruine ogen met een bleke huidskleur

Dames met een lichte huidskleur, vaak met sproetjes, en lichte ogen passen perfect in de derde groep: de lentetypes. Daarnaast hebben deze dames vaak lichtblond of goudbruin haar, met lichte wenkbrauwen. Bekende lentetypes zijn Heidi Klum en Nicole Kidman.
Maar in welke kleuren stralen lentetypes? Bij deze huidskleur passen frisse kleuren met een warme ondertoon perfect. Denk hierbij aan kleuren zoals oranje, geel en donkergroen. Series voor deze lentetypes zijn de Alexander van Marie Jo L’Aventure, in de kleur limoen, en de Jane van Marie Jo in seizoenskleur Botanique.

4. Warm, donkere of goudgele huidskleur

De laatste groep zijn dames met een donkerdere of goudgele huidskleur, met warme en donkere ogen. Haarkleuren van deze dames zijn vooral donkerbruin, donkerblond, koper of rood, met duidelijk zichtbare wenkbrauwen. Deze dames worden ook wel de herfsttypes genoemd. Bekende herfsttypes zijn Jessica Alba en Julia Roberts. Warme en intense tinten staan jou erg goed. Denk vooral aan de iets specialere kleuren, zoals oranjebruin, oker en warme rode kleuren. Mooie collecties voor herfsttypes zijn de Helmut serie van Marie Jo L’ Aventure in de kleur Cinnamon, en de Joan van Mey in de kleur Aronia.

Heb je moeite met het bepalen van jouw huidstype of heb je hulp nodig bij het zoeken van het perfecte lingeriesetje? Kom dan langs in de winkel en vraag onze professionals voor hulp!