De zomer is volop aan de gang en we genieten met volle teugen. Dit seizoen leggen onder andere Marie Jo en PrimaDonna de fans van rijke, stralende kleuren echt in de watten. Voor mensen die van een kleurtje houden, of dames die iets te veel basiskleuren in de lingerielade hebben liggen, is dit seizoen top! Maar welke kleur past nu eigenlijk bij uw huidskleur en welke flatteert uw huid totaal niet? Kent u uw kleurtype?

 

Hier vindt u tips over welke bh’s u kunt kiezen die passen bij uw kleurtype. Voor meer vragen omtrent de juiste bh, kunt u altijd contact opnemen met een van onze professionals. Er zijn namelijk talloze mogelijkheden, maar we bespreken hier de meest voorkomende!

 1. Koele lichte huid met lichte ogen

Dames met lichtgrijze, blauwe of grijsgroene ogen en een frisse, licht blekere huid behoren tot onze eerste groep. Met uw haarkleur van asblond tot asbruin behoort u tot de zomertypes. U straalt vooral in zachtere kleuren, met een frisse en koele ondertoon zoals pastel.
Bekende zomertypes zijn bijvoorbeeld Claudia Schiffer en Kate Winslet. Maar welke collecties passen nu het best bij een zomertype? De ideale collectie voor u is de Marie Jo Avero in de lila kleur Tiny Iris. De zachte pasteltint zal prachtig kleuren bij uw huid!

 2. Koele olijfachtige of rozige huid met donkerbruine of blauwe ogen

Hebt u een olijfachtige of rozige huidskleur met donkerbruin of blauwe ogen, en heeft u een donkere haarkleur die contrasteert met uw lichtere huidskleur? Dan past u perfect in onze tweede groep: de wintertypes. De kleuren die perfect bij uw huidskleur passen zijn pittige kleuren met een koele ondertoon, of juist de basic kleuren. Denk hierbij vooral aan wit, zwart en fuchsia.
Bekende wintertypes zijn bijvoorbeeld Juliette Binoche en Angelina Jolie. Een wintertype straalt dus in witte en zwarte kleuren en daarom past de volgende collectie perfect bij uw huidskleur: de Rose Sauvage serie van Twist in de kleur Zwart.

 3. Warme bleke huid met lichtblauwe of -bruine ogen

Dames met een lichte huidskleur, vaak met sproetjes, en lichte ogen passen perfect in de derde groep: de lentetypes. Daarnaast hebben deze dames vaak lichtblond of goudbruin haar, met lichte wenkbrauwen. Bekende lentetypes zijn Heidi Klum en Nicole Kidman.
Maar in welke kleuren stralen lentetypes? Bij deze huidskleur passen frisse kleuren met een warme ondertoon perfect. Denk hierbij aan kleuren zoals oranje, geel en groen. Een serie voor de lentetypes is de bijvoorbeeld de Efforia serie van PrimaDonna, uitgevoerd in de kleur Hawaiian Dream.

 4. Warme donkere of goudgele huid met donkere ogen

De laatste groep zijn dames met een donkere of goudgele huidskleur, met warme en donkere ogen. Haarkleuren van deze dames zijn vooral donkerbruin, donkerblond, koper of rood, met duidelijk zichtbare wenkbrauwen. Deze dames worden ook wel de herfsttypes genoemd. Bekende herfsttypes zijn Jessica Alba en Julia Roberts. Warme en intense tinten staan u erg goed. Denk vooral aan de iets specialere kleuren, zoals roestbruin, oker en warme rode kleuren. Een mooie collectie voor herfsttypes is de Tom, van L’Aventure, uitgevoerd in de kleur Golden Olive.

 

Heeft u moeite met het bepalen van uw huidstype of heeft u hulp nodig bij het zoeken van het perfecte lingeriesetje? Kom dan langs in de winkel en vraag onze professionals voor hulp!